ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑ ΤΟΥ ΦΙΛΩΝΑ
Διάθεση 2.000 τεμαχίων αργυρού συλλεκτικού νομίσματος ονομαστικής αξίας €10, κοπής 2023. Ημερομηνία διάθεσης από 15/3/2023 έως 24/3/2023, τιμή μονάδας 64,52€, πλέον Φ.Π.Α. (80,00€).
Kαλωσήρθατε
Νομισματικό Πρόγραμμα 2023
Μια αφιέρωση στην Ελληνική Επανάσταση και μεγάλων Ελλήνων διεθνούς φήμης
Νομισματικό Πρόγραμμα 2022
Μια αφιέρωση στην Ελληνική Επανάσταση

Αναζητώντας τρόπους να φέρουμε την τελειότητα της διαδικτυακής εμπειρίας στο ίδιο το παραγόμενο προϊόν,

και γιορτάζοντας τα 50 χρόνια παραγωγής νομισμάτων στο ΙΕΤΑ, δημιουργήσαμε αυτό το μετάλλιο, που στην πρόσθια όψη φέρει την εμβληματική πρόσοψη του Νομισματοκοπείου με τις χρονολογίες 1972-2022 και στην οπίσθια όψη έναν κωδικό QR, που λειτουργεί ως σημείο μετάβασης από τον υλικό κόσμο στον κυβερνοχώρο. Εάν και εφόσον διαβαστεί από ένα κινητό, ο χρήστης θα μεταβεί από το μετάλλιο που κρατά στα χέρια του στην πλούσια ιστορία του Νομισματοκοπείου, αποκτώντας πρόσβαση σε όλα τα νομίσματα που έχουν παραχθεί την πεντηκονταετία αυτή.

Ο Ελληνισμός, στη μακραίωνη ιστορία του, έχει προσφέρει πολλά στον παγκόσμιο πολιτισμό. Μια σημαντική συνεισφορά του είναι η χρήση του νομίσματος με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα.

Η νομισματική ιστορία ξεκινά από τις αρχαίες ελληνικές πόλεις, καθώς βάσιμα πιστεύεται ότι εκείνες για πρώτη φορά καθιέρωσαν στις συναλλαγές τους τη χρήση νομισμάτων που έφεραν παραστάσεις συμβολικού περιεχομένου.

Το ΙΕΤΑ συνεχίζει αυτή την παράδοση παράγοντας νομίσματα που αποτελούν μικρά έργα τέχνης και, ταυτόχρονα, εκφράζουν διαχρονικές ιδέες και αξίες, απεικονίζοντας θέματα εμπνευσμένα από την ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας.